image
 

Online spreekuur: how to gebruik maken van Makersregeling Gemeente Leeuwarden

Gepost op 02-06-2021

Voor wat voor soort project of product mag je deze subsidie aanvragen? Moet je ‘m ook terugbetalen? Hoelang moet je al ondernemer zijn? Wat is de reactietijd? Mag ik mijn nieuwe website ook laten maken met deze regeling? Hoe tijdelijk is tijdelijk? Het zijn zomaar wat vragen die je als maker in Leeuwarden kunt hebben over deze tijdelijke subsidie, waardoor je misschien wel denkt van ‘nah, laat anders maar zitten.’

Dat is zonde en dat vind Gemeente Leeuwarden zelf ook. Daarom organiseren we samen een online spreekuur, waarin je al je vragen over deze regeling kunt stellen. De antwoorden op je vragen worden gegeven door beleidsadviseurs Jantine Verver en Lisa van Hijum, die je alles kunnen vertellen wat je wilt weten.

Belangrijke info om aan te schuiven.

Het online spreekuur is op vrijdagmiddag 11 juni, begint om 16:00 uur en houdt om 17:00 uur ook weer op. In dit uur wordt de regeling natuurlijk kort toegelicht, waarna we genoeg tijd hebben voor onze vragen. Meld je van tevoren wel even aan via dit formulier. Dan kunnen we je via de mail een link sturen om aan te schuiven.

Ter voorbereiding en verduidelijking, wil Gemeente Leeuwarden je dit nog meegeven over de Tijdelijke Regeling Subsidie makers culturele sector:

“De regeling biedt makers steun om een nieuw project te starten en een impuls te geven aan het huidige culturele aanbod, zodat de kunst ondanks de coronacrisis in beeld en in ontwikkeling blijft. De regeling is van toepassing op de totstandbrenging van activiteiten en/of producten die direct en concreet bijdragen aan de versterking van het culturele makers-klimaat in de gemeente Leeuwarden. Hieronder vallen ook zaken als het ontwikkelen van een website, mits het een openbaar karakter heeft. Als het gaat om het ontwikkelen van skills of het talent uitbreiden, verdiepen en je verder ontwikkelen als maker, dan kan de maker een voorstel indienen dat daarop gericht is. Coaching kan bijvoorbeeld deel uitmaken van het voorstel, maar het is dan wel belangrijk dat zichtbaar wordt wat de meerwaarde hiervan is in de ontwikkeling van de maker en ook dat het resulteert in een openbaar toegankelijke activiteit en/of product.”