image
 

Open brief: overheid, schakel thuiswerkende creatieven in

Gepost op 26-03-2020
Foto is van Mooiedingenmaker Erikjan Koopmans

Vanuit onze eigen quarantaines weten we dat de overheid werkt aan misschien wel de belangrijkste klus van deze eeuw, met een casus die tot voor kort alleen theoretisch mogelijk was. We zijn trots op jullie, onze bestuurders en ambtenaren. Jullie doen fantastisch werk, maken loodzware besluiten en pakken door – zonder daarbij de menselijke maat uit het oog te verliezen. Tegelijkertijd zien we dat crisiscommunicatie niet altijd doet wat het moet doen. Het blijft druk op straat, in winkels, en 150 centimeter was nog niet eerder zo rekbaar.

Als we bovenstaande bij elkaar optellen, het thuis zitten van enthousiaste zelfstandige creatieven en een overheid die in hoog tempo duidelijk moet communiceren, dan komen we tot een simpele conclusie. Maak van de nood een deugd en huur ons in! Laat ons campagnes vormgeven en uitvoeren, boodschappen verspreiden in de openbare ruimte, interventies uitvoeren onder de moeilijke doelgroepen: laat ons doen waar we goed in zijn, in onze eigen regio’s – die kennen we tenslotte toch het beste. Creatieve oplossingen zijn nodig om deze crisis te boven te komen. Om eenzaamheid te bestrijden, om mensen te helpen elkaar te helpen en om minder te hamsteren. Dan sturen wij een factuur in plaats van een bijstandsverzoek, komt jullie boodschap beter aan en zijn we met z’n allen hopelijk sneller uit deze crisis.

image


Deze brief is een initiatief van Mooiedingenmakers, een collectief van zelfstandig ondernemers uit de Noordelijke creatieve industrie. We koppelen makkelijk en snel opdrachtgevers aan lokale mooiedingenmakers. Bent u werkzaam bij de overheid of bij een andere organisatie die creatief expertise kan gebruiken en wilt u even verder spreken? We komen graag even niet langs. Neem dan contact met ons op via mooi@mooiedingenmakers.nl. Ben je een maker van mooie dingen en vind je dit ook? Help dan door dit verhaal te delen in je (sociale) netwerk, en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Namens een paar honderd makers van mooie dingen en verder iedereen die zich hierdoor vertegenwoordigd voelt,

Mooiedingenmakers
Koen Haringa, Henk Rigter, Wilbert van de Kamp, Roald Hacquebord en Esther Wetting

image