Geplaatst op 11 januari 2021
Nieuws

Open call: doe mee aan de Youth for Climate Adaptation

Nieuws   —   Geplaatst op 11 januari 2021

Open call: doe mee aan de Youth for Climate Adaptation

Van dinsdag 19 t/m maandag 25 januari 2021 wordt de Klimaatadaptatieweek Groningen georganiseerd. Dit is een gratis toegankelijk (online) interactief (inter)nationaal festival vol kennis, inspiratie en actie rondom klimaatadaptatie. Gedurende deze week gaan we kijken hoe we onze eigen leefomgeving aan kunnen passen aan de toegenomen hitte, droogte en wateroverlast. En daar hebben we jouw hulp bij nodig.

Tijdens deze Klimaatadaptatieweek vindt ook de jongerentop Youth for Climate Adaptation plaats. In de aanloop naar deze week gaan we 7 guerrilla klimaatadaptatie ideeën verder uitwerken om zo meer bewustzijn over klimaatadaptatie te creëren. 3 ideeën worden daadwerkelijk uitgevoerd.

Voor het uitwerken van deze 7 ‘nonconcrete ideas’ zoeken we in totaal 14 makers (7 visueel designers en 7 copywriters) tot 27 jaar die een eigen klimaatadaptatie idee hebben, of het idee van een ander willen uitwerken. Per gekozen maker is de vergoeding €200,- ex. btw. De uitwerking van de ideeĂ«n is in het Engels.

Dus ben jij een jonge maker in het Noorden en zie jij het wel zitten om een klimaatadaptatie guerrilla actie te bedenken en eventueel uit te voeren? Als je hieraan mee wil doen (of een goed idee hebt) kan je mailen naar Wilbert via wilbert@mooiedingenmakers.nl. De meeting is op 12 januari in de avond, dus dan moet je sowieso beschikbaar zijn.

Meer informatie over de Youth for Climate Adaptation vind je op klimaatadaptatiegroningen.nl.