Geplaatst op 15 oktober 2021
Nieuws

Oproep Friese beeldmakers: kom je mooie dingen verkopen

Nieuws   —   Geplaatst op 15 oktober 2021

Oproep Friese beeldmakers: kom je mooie dingen verkopen

Vormgevers, fotografen, ontwerpers en alle andere beeldmakers van mooie dingen uit Friesland opgelet! Met het project Ben zo terug opent er in het centrum van Leeuwarden begin november een pop-up store waarin uitsluitend mooie dingen van Friese makers worden verkocht. Makers die hun mooie dingen daar willen verkopen, kunnen zich tot 20 oktober aanmelden.

Voor wie?
Beeldmakers uit Friesland. In de shop worden in brede zin ‘mooie dingen’ verkocht: postcards, posters, foto’s, zeefdrukken, shirts, nice-to-haves, kunst, lp’s, pins, boekjes. Items die kunnen worden verkocht als souvenirs – meeneembaar!-, kerstcadeaus, decoratie, moois-aan-de-muur, etcetera. In de shop worden items uitsluitend doorverkocht: er is dus geen sprake van inkoop en de maker bepaalt (in overleg) de verkoopprijs.

Geïnteresseerden kunnen zich tot 20 oktober aanmelden bij Marleen Stoelwinder via info@marleenstoelwinder.nl. Stuur vooral beeld mee! Het team van Ben zo terug selecteert zelf wie er in de shop komt.

Ben zo terug?
Het project is bedacht door Koen Haringa en wordt georganiseerd met onder meer makers Marleen Stoelwinder en Alex Wening en het binnenstadsmanagement. De titel verwijst naar het briefje van de winkelier die er eventjes niet is. Door Corona komen sommige winkelier helemaal niet terug. De leegstand die daardoor ontstaat wordt met Ben zo terug gebruikt om tijdelijk makers de kans te geven om meer werk te verkopen, en tegelijk de binnenstad aantrekkelijk te houden. Op langere termijn wordt onderzocht wat voor creatieve makers meer verdienmogelijkheden zijn, door bijvoorbeeld aan toeristen een lokaal gemaakt alternatief te bieden op de Made in China-souvenirs en cadeaus. Ben zo terug wordt ondersteund met Corona-steungeld van gemeente Leeuwarden en Provincie Friesland.