Dit is Mooiedingenmakers

 

Wij zijn Mooiedingenmakers. Het grootste netwerk van freelancers uit de Noordelijke creatieve en culturele sector dat gezamenlijk werkt aan één droom: het Noorden als de meest creatieve regio van het land. Waarin creativiteit overal zichtbaar is en makers verbonden zijn. Met lokale inhuur als de norm. En braingain in plaats van braindrain. Een zichtbare en toegankelijke creatieve sector met te gekke makers als bloeiend middelpunt. Wij zijn er precies voor die makers. Zij die voorstellen, leiden, programmeren, exposeren, bouwen, ontwerpen, schrijven, inspireren en agenderen. Zij die vaak ondernemer moéten worden om hun mooie dingen te kunnen maken.

We verenigen eenpitters. Samen solo. We vormen een groep zodat we elkaar kunnen ontmoeten, helpen, met elkaar kunnen samenwerken en ontwikkelen. En zodat we samen zichtbaarder zijn en beter georganiseerd kunnen worden. We maken projecten om te onderzoeken wat de rol van creativiteit is in het werken aan wicked problems en maatschappelijke opgaven. We unlocken duurzame en gezonde sectoren en lossen problemen op. En we matchen opdrachtgevers, van groot naar klein, aan makers, van starters tot eindbazen, maar altijd gewoon uit de buurt.

 

image
Henk Rigter, mede-oprichter en chef zakelijke zaken: henk@mooiedingenmakers.nl
image
Koen Haringa, oprichter en chef plannen en mensen: koen@mooiedingenmakers.nl
image
Jos, zin- en vormgever: jos@mooiedingenmakers.nl
image
Paulien Arling, cheffin communicatie: paulien@mooiedingenmakers.nl
image
Jurgen van Tolie, Chef Groningen: jurgen@mooiedingenmakers.nl

FAQ

Wat is de droom van Mooiedingenmakers?

Dat het noorden de meest creatieve regio van het land is. Met lokale inhuur als de norm, een duidelijke creatieve handtekening en een braingain in plaats van braindrain.

Hoe werken jullie daaraan?

Nou, de vraag is, hoe werken we daaraan? We verenigen ons, want samen kunnen we meer. We onderzoeken en testen de rol van creatieven in het werken aan belangrijke problemen. En we matchen opdrachtgevers aan zzp’ers uit dezelfde regio.

En kan ik gewoon meedoen?

Ben je zzp’er? Mooiedingenmakers is voor iedere zzp’er die in Friesland, Groningen en Drenthe in de creatieve industrie werkt en er in gelooft dat we met z’n allen de sector kunnen verbeteren. Voor mensen die iets willen leren of willen delen. Voor makers en voor mogelijk-makers.

Werk je bij een organisatie? Dan kan je makker worden. Klik hier! 

Krijg ik als zzp’er dan sowieso klussen via Mooiedingenmakers?

Nee. Het lidmaatschap en klussen krijgen staan los van elkaar. De kans is wel groter, dat komt vooral door het sterke netwerk waarin veel mensen klussen delen. En doordat we jou dan ook kennen en daarom kunnen matchen als er opdrachten zijn.

Ik heb als zzp’er alles al geregeld en heb genoeg werk. Waarom zou ik alsnog lid worden?

Dat is te gek! Je bent dus al lit. Lid worden? Omdat ook jij als pro baat hebt bij een sterke sector waarin men goede tarieven voert. En, van een grotere taart kunnen meer mensen eten. Deel vooral ook eens je kennis en ervaring met ons of kom lekker kletsen met anderen op één van onze events.

Wat doen jullie met het lidmaatschapsgeld?

De lidmaatschapsgelden worden weer uitgegeven aan de leden. Denk aan de website, communicatie, sprekers, (productie van) events en sluiten van deals zoals korting op verzekeringen. Om het lidmaatschap op €15 per maand te kunnen houden zoeken we soms naar ondersteuning van bijvoorbeeld fondsen.

Hoe verdienen jullie dan jullie geld?

De matchmaking, dus het koppelen van makers aan opdrachtgevers, is ons verdienmodel. De opdrachtgever betaalt voor de match, de maker betaalt hier niks voor. Soms doen we projecten, zoals Probleemoplossers of UNLOCK, waar we subsidie voor aanvragen.

Wat is Mooiedingenmakers volgens de KVK?

Een VOF, opgericht door Koen Haringa en Henk Rigter.

Bij de KvK kennen ze ons onder dit nummer: 73785245. Ons BTW nummer is dit: NL859663401B01

Wat is de ‘b’ bij jullie logo?

Dat is de Beta-b. We zien deze website, en onszelf ook, als dingen die altijd in ontwikkeling zijn.

Mijn vraag staat er niet tussen?!

Kan altijd beta, hé. Schroom niet: mooi@mooiedingenmakers.nl

Mooiedingenmakers + partners
image
image
image
image
image
image
image
image

200+

makers

100

klussen