image
 

StarterKID aflevering #1

Gepost op 04-10-2021

Serie? Huh? Jazeker! We presenteren naast de online starterkit – die jullie eind december op het wereldwijde web kunnen gaan aanschouwen – ook een kleine reeks aflevering waarin onze starterkid Hanneke gevolgd wordt op haar reis als beginnend zelfstandige in de creatieve industrie. Samen met cameraman Jan Jaap Top en verschillende gasten neemt ze jullie mee in haar eerste jaar als ZZP’er in de creatieve industrie. De serie is een introductie op wat jullie in de starterkit kunnen gaan vinden.

Maar, waarom ontwikkelen we deze starterkit ook al weer? De reden is vrij simpel: we willen een online plek creëren waar je als zelfstandig ondernemer in de creatieve industrie terecht kunt met vragen over allerlei zaken die bij het starten van je onderneming naar boven komen drijven. Want hoe bepaal je nou je uurtarief? Welke verzekeringen zijn handig om af te sluiten? Hoe houd je je administratie op orde? Al deze informatie vind je overal en nergens op het internet, je ziet door de bomen het bos vaak niet meer. Het is dus vele malen slimmer om alles op één plek te verzamelen: in duidelijke taal, zonder poespas. Handig, toch? Zo sta jij sterker in je schoenen als ondernemer, worden we als sector professioneler en staan we samen sterker. Ofwel: zo kunnen we meer mooie dingen maken, samen!

Tell me more

In de eerste aflevering hebben we het over het bepalen van je uurtarief met Koen Haringa en spreekt Hanneke met Jasper Wiefferink van Jakowe Advies over het belang van je administratie bijhouden en het doen van de kwartaalaangiftes. Uiteraard ga je deze onderwerpen binnenkort óók terugvinden in de starterkit. Bekijk de hele aflevering hierboven!

Dit project wordt ondersteund door Provincie Fryslân. Met hun bijdrage werken we hier gedurende heel 2021 aan. Op het einde van het jaar presenteren we de voortgang aan de provincie en eind december wordt de starterkit online gelanceerd.