image
 

De starterkit omvat alle informatie om te starten met ondernemen

Gepost op 02-03-2021

Het concept van de starterkit is vorig jaar bedacht vanuit Hannekes afstudeeronderzoek aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Nu Hanneke is afgestudeerd en net is gestart als zzp’er, wordt het uitwerken van de starterkit haar allereerste klus als teamlid van Mooiedingenmakers.
De starterkit is een complete kit voor creatieve zzp’ers met alle informatie die nodig is om te starten met ondernemen. Het moet ervoor zorgen dat startende zzp’ers een vliegende start kunnen maken met hun onderneming, om zo samen te kunnen werken aan een sterkere creatieve industrie. Het idee achter de starterkit is best simpel: we willen een online plek creëren waar je als zelfstandig ondernemer in de creatieve industrie terecht kunt met vragen over allerlei zaken die bij het starten komen kijken. Want hoe bouw je pensioen op? Welke verzekeringen zijn handig om af te sluiten? En waar moet je aankloppen voor subsidies?
Op dit moment staat deze informatie wel op het internet, maar zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Het is dus slimmer om alles op één plek te verzamelen, en informatie zo aan te bieden dat het helder is, er geen onnodig moeilijke taal wordt gebruikt en dat het wordt aangeboden op het juiste moment. Toch? Want een sterkere creatieve industrie begint bij het sterker maken van de positie van haar ondernemers, en daar kunnen we samen voor zorgen.
Hanneke zal vanaf nu de oren en ogen van de community zijn en gaat graag met zzp’ers in gesprek over zaken die belangrijk zijn. Deze behoeftepeilingen zullen uiteindelijk leiden tot verschillende interessante projecten en events.

Heb je prangende vragen of heb je ideeën over de invulling en vormgeving van de starterkit? Laat het Hanneke vooral weten door haar te mailen op hanneke@mooiedingenmakers.nl.

Dit project wordt ondersteund door Provincie Fryslân. Met hun bijdrage werken we hier heel 2021 aan. Op het einde van het jaar presenteren we de voortgang aan de provincie en aan de rest van de wereld.