YOLO

Artikel

Hoe lees/begrijp ik mijn overeenkomst?

Een opdracht binnen halen is hartstikke leuk. En jij, als slimme zzp’er, weet dat het handig is om een overeenkomst op papier te hebben. Waarom is dat handig? Nou, daar staan alle gemaakte afspraken in en zo weten alle partijen waar ze aan toe zijn en wat ze van elkaar kunnen verwachten. Een goede en begrijpelijke overeenkomst kan een hoop juridisch gezeik voorkomen, maar dan moet je wél snappen waar je precies mee akkoord gaat wanneer je je krabbeltje onderaan de pagina zet.

juridische partner Malou geeft je een aantal tips!Geen tijd om te kijken? No worries! Dit zijn de tips van Malou op een rijtje:

    • Maak duidelijke afspraken en zet deze op papier. Doe dit bijvoorbeeld in het mailcontact met je opdrachtgever.
    • Ga niet zelf knutselen met een overeenkomst! Het lijkt zo makkelijk, maar een goede overeenkomst scheelt een hoop ellende. Schakel, wanneer je zelf een standaard overeenkomst wilt hebben, altijd de hulp van een professional in.
    • Print je contract uit! Misschien niet zo duurzaam, maar het helpt om alle belangrijke zaken te onderstrepen met een pen of markeerstift. Let dan vooral op de volgende zaken: annuleringen, aansprakelijkheid, voorwaarden en intellectuele eigendomsrechten.

Wil je graag dat iemand even met je meekijkt? Of heb je vragen hierover? Leden van Mooiedingenmakers kunnen een gratis gesprek met Malou aanvragen. Nog geen lid? Bekijk hier hoe je dat wordt!

TERUG NAAR DE TIJDLIJN