YOLO

Artikel

Wat kan een broodfonds voor mij doen?

Broodfonds is een collectief vangnet. Het is een alternatief voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering en het kan ervoor zorgen dat jij toch geld op je rekening krijgt wanneer je ziek wordt of arbeidsongeschikt raakt.

Maar, hoe werkt dat dan? Dat collectieve vangnet is opgebouwd uit zelfstandigen, vaak uit dezelfde sector. Het is dus een fondsen pot die gevuld wordt door meerdere zzp’ers. Zie het als een gezamenlijke spaarpot. De leden van het broodfonds leggen maandelijks een bedrag opzij, dit wordt in de gezamenlijke spaarpot gestopt. Je mag zelf bepalen wat je per maand opzij zet. Hoe meer je inzet per maand, hoe meer geld je ook gaat ontvangen op het moment dat je ziek wordt of misschien arbeidsongeschikt raakt. Zodra dit aan de orde is, geef je dat aan bij het bestuur van het Broodfonds. Dan gaan zij maandelijks een schenking op jouw rekening storten. Die schenking is opgebouwd uit de inleg van de andere leden van het broodfonds. Op deze manier zorg je dus voor elkaar, wat eigenlijk super tof is. Wanneer je vertrekt bij het fonds, door een pensioen of door andere redenen, kun je het overige geld van je broodfondsrekening gewoon weer terugkrijgen.

In Nederland zijn er enorm veel broodfondsen actief, en veel van deze fondsen zijn lokaal en zelfs op een specifieke sector gericht. Het kan dus best zijn dat er bekenden tussen zitten. Op deze manier kennen de aangesloten zzp’ers elkaar goed. Als dat geen verenigen is, weten wij het ook niet meer!

En, wat raden jullie dan aan?

Zo’n vangnet is dus best handig. Onze tip: SharePeople! Zij kunnen je helpen wanneer je arbeidsongeschikt raakt. SharePeople is een crowdsurance platform, wat dus betekent dat je met z’n allen elkaar steunt wanneer er iets gebeurt. Zoals het Broodfonds dus. Ja. Voordeel? Het is betaalbaar en heel erg duidelijk! En makkelijk. Meer weten? Kijk vooral de onderstaande video!

 Best tof, toch? Geïnteresseerd? Kijk vooral eens op hun website. Wanneer je lid bent van Mooiedingenmakers krijg je ook nog eens 50 euro korting bij je aanmelding bij SharePeople. Winnen!

TERUG NAAR DE TIJDLIJN