YOLO

Artikel

Wat te doen met algemene voorwaarden?

Waarschijnlijk heb je de term algemene voorwaarden wel eens voorbij zien komen, bijvoorbeeld wanneer je online iets bestelt. Dan weet je dus ook dat je ze 9 van de 10 keer niets leest, en maar gewoon op ‘akkoord’ klikt. Daar moet maar eens verandering in komen, denken wij; in ieder geval voor wanneer jij zelf opdrachten aan gaat nemen! Algemene voorwaarden zijn namelijk ontzettend fijn voor zowel jou als je opdrachtgevers. Heel kort samengevat zijn algemene voorwaarden de voorwaarden die jij als zelfstandig ondernemer wil laten gelden wanneer jij opdrachten gaat aannemen. Deze zullen bijvoorbeeld gaan over:

  • de levering van jouw dienst of product
  • de betaling
  • aansprakelijkheid
  • annulering.

Het hebben van jouw eigen algemene voorwaarden kan jou indekken voor de risico’s die er kunnen komen kijken bij het aangaan van opdrachten.

Weet wel: algemene voorwaarden zijn alleen rechtsgeldig wanneer ze openlijk beschikbaar zijn voor jouw klant/opdrachtgever én wanneer jouw klant/opdrachtgever akkoord gaat met de voorwaarden! Je kunt er dus niet zomaar vanuit gaan dat wanneer jij je voorwaarden naar je opdrachtgever stuurt, dat deze dan geldig zijn. Vaak stuur je je voorwaarden zo snel mogelijk mee in het contact met de klant, zodat hij/zij direct weet waar ze aan toe zijn.

Onze tip: ga niet zelf aan de slag met algemene voorwaarden, maar laat ze altijd opstellen door een jurist! Door een jurist in te schakelen weet je zeker dat jij goede en professionele algemene voorwaarden hebt, die precies bij jou en jouw bedrijf passen. Als lid van Mooiedingenmakers kun je altijd een gratis adviesgesprek aanvragen met Malou Akkerman. Zo kun je meer te weten komen over algemene voorwaarden en hoe deze er voor jou uit zouden kunnen zien.

TERUG NAAR DE TIJDLIJN