Geplaatst op 25 november 2021
Nieuws

Twee Mooiedingenmakers genomineerd voor Vredeman de Vriesprijs

Nieuws   —   Geplaatst op 25 november 2021

Twee Mooiedingenmakers genomineerd voor Vredeman de Vriesprijs

Mooiedingenmakers Babke Dekker en Jos Blomsma hebben samen met archeoloog Johan van Gent de expositie van het nieuwe terpenmuseum in Hegebeintum ontworpen. Ontwerper en projectleider Babke zette de grote lijnen uit, Johan bedacht welk verhaal het best kon worden verteld en grafisch vormgever Jos mocht zich richten op illustraties en de vormgeving van de teksten.

“Afgelopen jaar had ik met mezelf afgesproken dat ik niet meer alleen ging werken. Ik krijg energie van het werken in een team en word graag uitgedaagd door anderen. Zonder het Mooiedingenmakersnetwerk had ik dit project in Hegebeintum niet kunnen volbrengen. Echt top”, zegt Babke. Ook Jos is enthousiast: “Het vormgeven van een expositie is iets wat ik altijd al heb willen doen. Hier kwam voor mij zo’n beetje alles samen: verhalen, mooie museumstukken, landkaarten, letters, illustraties.”

De expositie is – naast 5 andere mooie projecten – genomineerd voor de Vredeman de Vriesprijs, een vormgevingsprijs. Die bestaat uit een jury– én een publieksprijs. De geselecteerde projecten vind je hier. En als jij net zoals wij vindt dat Babke en Jos die juryprijs moeten winnen, dan kun je daar ook gelijk stemmen.

Overigens zou de prijs ook naar nĂłg een Mooiedingenmaker gaan, namelijk Erikjan Koopmans. Hij maakte de drie hoofdfoto’s in de expositie.