Geplaatst op 13 december 2021
Nieuws

Update: Twee Mooiedingenmakers winnen de Vredeman de Vriesprijs

Nieuws   —   Geplaatst op 13 december 2021

Update: Twee Mooiedingenmakers winnen de Vredeman de Vriesprijs

UPDATE! Mooiedingenmakers Babke Dekker en Jos Blomsma hebben de Vredeman de Vriesprijs gewonnen! Babke Dekker en Jos Blomsma hebben samen met archeoloog Johan van Gent de expositie van het nieuwe terpenmuseum in Hegebeintum ontworpen. Ontwerper en projectleider Babke zette de grote lijnen uit, Johan bedacht welk verhaal het best kon worden verteld en grafisch vormgever Jos mocht zich richten op illustraties en de vormgeving van de teksten. Lees hieronder meer over de expositie en hun winst.

Hoera!

Mooiedingenmakers Babke Dekker en Jos Blomsma hebben afgelopen vrijdag de Vredeman de Vries Prijs voor Vormgeving 2021 gewonnen voor de inrichting van het nieuwe kennis- en informatiecentrum Hegebeintum. Met een prachtig juryrapport vol lof kunnen ze harstikke trots zijn op hun prestatie, en dat zijn wij ook! Wat een mooi ding om deel van uit te maken.

Mooie woorden van de winnaars

“Afgelopen jaar had ik met mezelf afgesproken dat ik niet meer alleen ging werken. Ik krijg energie van het werken in een team en word graag uitgedaagd door anderen. Zonder het Mooiedingenmakersnetwerk had ik dit project in Hegebeintum niet kunnen volbrengen. Echt top”, zegt Babke. Ook Jos is enthousiast: “Het vormgeven van een expositie is iets wat ik altijd al heb willen doen. Hier kwam voor mij zo’n beetje alles samen: verhalen, mooie museumstukken, landkaarten, letters, illustraties.”

De expositie was – naast 5 andere mooie projecten – genomineerd voor de Vredeman de Vriesprijs, een vormgevingsprijs. Die bestaat uit een jury– Ă©n een publieksprijs. Overigens is de prijs ook naar nĂłg een Mooiedingenmaker gegaan, namelijk Erikjan Koopmans. Hij maakte de drie prachtige hoofdfoto’s in de expositie.

Neem ook een kijkje in het kennis- en informatiecentrum Hegebeintum via de video hieronder, of kom een keer langs!