Geplaatst op 05 maart 2020
Nieuws

Video: Er gaat niets boven Groningen

Nieuws   —   Geplaatst op 05 maart 2020

Video: Er gaat niets boven Groningen

Videograaf en Mooiedingenmaker Ruben Walma heeft via ons een toffe opdracht voor Marketing Groningen binnengehaald. Hierdoor kreeg Ruben de kans om onderdeel te zijn van de onthulling van het nieuwe merk Groningen. Spannend, want Ruben had nog niet eerder voor Marketing Groningen gewerkt. “Ik wist niet wat ik kon verwachten, maar het leek me heel vet om mijn geliefde Groningen in haar mooiste glorie op beeld te zetten.”

Er gaat niets boven Groningen
Na veel enthousiaste opdrachtgevers en videoproducties, besloot Ruben zich begin 2019 in te schrijven bij de KvK onder de naam FlashFilms. In september dat jaar begon hij aan de videoklus voor Marketing Groningen, iets wat helemaal in zijn straatje pastte. “De leus ‘Er gaat niets boven Groningen’ bestond 40 jaar en ze hadden een nieuw huismerk en strategie ontwikkeld voor het toekomstige Groningen. Hierbij wilde de opdrachtgever graag een mooi filmpje hebben die de verschillende aspecten van de provincie mooi in beeld kon brengen. Het idee was om met een groot aluminium frame met daarop de leus ‘Er gaat niets boven’ door de provincie te reizen en deze op verschillende mooie plekken neer te zetten. Hiervan zouden dan shots gemaakt worden. Dit frame zou dan een terugkerend aspect zijn in de verschillende shots van het filmpje.”

Een leuke opdracht met een behulpzaam team
De uiteindelijke ‘merkfilm’ was op 29 oktober klaar. “We hebben in een paar week veel opnames gemaakt door de gehele provincie, van stad tot platteland. De uiteindelijke versie kreeg het publiek voor het eerst te zien in het Grand Theatre op de Grote Markt. Dit was een heel mooi moment.” Uiteindelijk was Ruben erg trots op de opdracht en de video. “Ik heb erg leuke en enthousiaste mensen leren kennen en heb met veel plezier aan de opdracht gewerkt. Dit is namelijk precies waar is van hou. Het team van Marketing Groningen heeft mij erg goed geholpen en ik heb er uiteindelijk super veel positieve reacties ontvangen!”