image
 

Vijf onmisbare AI-tools voor elke creatieve freelancer

Gepost op 12-02-2024

In de wereld van het freelancen, waar elke seconde telt en creativiteit koning is, kunnen de juiste tools het verschil maken tussen net aan de deadline halen of tijd over hebben voor een extra koffiepauze. AI-enthousiast Amke Euwes stelde voor ons een lijstje samen met AI-tools die jouw freelance leven nét dat stukje makkelijker maken. Amke aan het woord!

Hier zijn de vijf AI-must-haves:

1. Reclaim.ai: Je digitale secretaresse

Stiekem heb ik altijd al een secretaresse willen hebben. Met Reclaim.ai aan je zijde heb je een planner die slim genoeg is om je werk, vergaderingen, reistijd, en zelfs je ‘me-time’ perfect in te plannen. Voeg je gewoontes toe en zie ze automatisch verschijnen in je agenda. Deze tool vergelijkt meerdere agenda’s en zet zelfs meeting-linkjes klaar. Zeg gedag tegen dat eindeloze heen-en-weer mailen om de juiste datum en tijd te prikken. Het is alsof je een persoonlijke assistent hebt die ervoor zorgt dat je nooit meer overboekt bent en altijd tijd hebt voor wat echt belangrijk is.

2. Tldv.io: Nooit meer online meetings notuleren

Vergaderingen. Wat mij betreft liever niet. Gelukkig maakt Tldv.io de uitwerking van vergaderingen een stuk makkelijker. Deze tool neemt vergaderingen op, transcribeert en notuleert actiepunten, en maakt handige samenvattingen. Zo kun je je volledig concentreren op de discussie in plaats van koortsachtig mee te schrijven. En mocht iemand de meeting hebben gemist, dan stuur je met gemak een linkje door.

Pro tip: Verander nog wel even voor je eerste meeting met Tldv.io de standaardtaal naar Nederlands in de instellingen.

3. Rytr.me: Zeg vaarwel tegen writer’s block

Een leeg scherm hoeft niet langer je ergste nachtmerrie te zijn. Met Rytr.me als je schrijfassistent, schud je zo blogs, e-mails, en zelfs creatieve verhalen uit je mouw. Geef het een klein beetje input en zie hoe je woorden tot leven komen. Het fijne is dat het resultaat veel beter is, dan dat er uit ChatGTP komt rollen.

4. Ghostwrite.rip: “I like writing emails!” – said no one ever

Gelukkig neemt Ghostwrite.rip deze taak van je over. Installeer het als extensie in je e-mail, gooi er wat steekwoorden en de gewenste toon in, en voilà, je hebt een nette mail zonder zelf een vinger uit te steken. Ideaal voor iedereen die belangrijkere dingen te doen heeft.

5. Finalscout.com: Pluk e-mailadressen uit LinkedIn

Op zoek naar nieuwe klanten of opdrachtgevers? Finalscout.com maakt het je gemakkelijk door de juiste e-mailadressen uit LinkedIn-profielen te halen. Met een paar klikken zet je de eerste stap naar je volgende creatieve opdracht, ondersteund door op maat gemaakte e-mails. Een nieuwe klant of opdrachtgever vinden was nog nooit zo makkelijk.

Deze blog is geschreven door Amke Euwes.