image
 

Vraag met het Leeuwarder steunpakket voor makers tot 5000 euro aan

Gepost op 10-05-2021

Indien je het hebt gemist: in december hebben Mooiedingenmakers en Studio Zeepsop in opdracht van de gemeente Leeuwarden ruim 180 creatieve ZZP’ers uit gemeente Leeuwarden om input gevraagd naar de impact van de maatregelen rondom COVID-19 op onze sector. Die resultaten zijn als input gebruikt voor het verdelen van het nieuwe steunpakket.

Lees hier wat de impact van de COVID-19 maatregelen op de Leeuwarder creatieve sector is.

De gemeente heeft vanuit dit steunpakket, naast regelingen voor amateurkunstverenigingen en festivals, de Tijdelijke Regeling Subsidie makers in het leven geroepen. Makers kunnen maximaal €5000,- aanvragen voor een nieuw project waarmee zij het huidige culturele aanbod aanvullen – iets wat nu natuurlijk niet zo moeilijk is.

Een checklist:

Je bent een professionele culturele maker;
Je woont of werkt in gemeente Leeuwarden;
Je bent tenminste één jaar professioneel werkzaam in culturele sector;
Je activiteit vindt in 2021 plaats;
Je vraag maximaal €5000,- aan;
Je activiteit is publiek toegankelijk of te zien.

In het aanvraagformulier staat verder een aantal punten die je eventueel kunt verwerken. Zo wordt er gevraagd om mogelijke samenwerkingen, en of je ook inkomsten uit ticketing of sponsoring ontvangt. Dit is niet verplicht: je activiteit kan volledig op subsidie draaien, en je mag ook gewoon solo dit aanvragen. Wacht niet te lang, want de aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.