image
 

We introduceren met liefde onze nieuwe Chef Groningen: Jurgen van Tolie

Gepost op 30-05-2023

Een tijdje terug zijn we een spannende zoektocht begonnen in en rondom Groningen naar iemand die ons team komt versterken. Onze missie: een toffe community manager die ons netwerk in Groningen onder zijn vleugels neemt. En vrienden, hebben wij er eentje gevonden! We stellen je voor aan onze gloednieuwe chef Groningen: Jurgen van Tolie!

Jurgen: in het kort
Wie is de man achter de titel? We geven de spreekwoordelijke microfoon aan Jurgen!
“Mijn naam is Jurgen van Tolie, woon op een woonboot in Stad en zoek in mijn vrije tijd graag het groen op in mijn volkstuintje op Tuinwijck. Daarover kan je alles horen in podcast De Groentjes! Verder heb ik psychologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en mag ik mijzelf dankzij de master Talent Development and Creativity ook coach van jongprofessionals noemen.”

Jurgen werkt voor verschillende partijen waarbij het ‘verbinden’ vaak op de voorgrond staat. Vanuit zijn eigen stichting, Die Weltbühne, of bijvoorbeeld voor de gemeente Eemsdelta, waarbij hij creatieve makers verbindt aan maatschappelijke vraagstukken van de verschillende wijken. Oftewel: hij vindt verbindingen maken dus écht heel leuk. Een perfecte match dus! Én een van de redenen waarom hij de uitdaging bij ons is aangegaan. “Zelf ben ik nu een poosje lid van Mooiedingenmakers en waardeer de warme, open en scherpe sfeer waarin Mooiedingenmakers werkt. Het voelt fijn om met veel andere creatieven uit het Noorden verbonden te zijn en samen elkaars ambitie naar een hoger level te tillen.”

Ons kent (meer dan) ons
Alle sterke relaties beginnen bij elkaar beter leren kennen. En, dat is dus precies waar Jurgen zich voor in gaat zetten. Jurgen: “Voor de mooiedingenmakers in Groningen ben ik het aanspreekpunt. Je kan bij mij terecht als je even wilt sparren over je werk (en ambities), als je behoefte hebt aan een interessante samenwerking of om gewoon je werk te laten zien!” Hoe hij dat gaat doen? “In het begin ga ik mijzelf vooral bezighouden om de mooiedingenmakers in Groningen (beter) te leren kennen. Dat helpt mij om mogelijk nieuwe interessante verbindingen te leggen. Maar ook om te horen waar behoefte aan is door jullie en daarop concrete activiteiten, evenementen of ontmoetingen te realiseren.” Dat klinkt ons als muziek in de oren!

Verbinden voor een (nog) mooiere wereld
“Ik word heel blij van het maken van verbindingen tussen mensen en tussen (culturele) organisaties om zo het werk te creëren voor mooiedingenmakers wat zij het allerliefst zouden doen. En het liefst dat de wereld daarvan ook nog een stukje mooier, liever en begrijpbaarder wordt – voor onszelf, elkaar en de rest.”

You’re the Grunn that I want.
Dus, woon jij in Stad of Ommeland en wil je iets kwijt aan Jurgen? Of wil je gewoon even kennis maken? Stuur dan een e-mail naar jurgen@mooiedingenmakers.nl

 

📸Ronald Zijlstra Fotografie i.o.v. Up to Us