image
 

Werk aan je professionele ontwikkeling met de regeling PPO

Gepost op 04-06-2021

De PPO, dat werkt zo!

Het platform ACCT richt zich op het verbeteren van de arbeidsmarkt in de culturele en creatieve sector. Voor dit doel is onder andere de scholingsregeling PPO in het leven geroepen. In deze regeling kan jij met jouw scholingsvraag aan komen kloppen bij Platform ACCT voor een bijdrage tot maximaal 2/3 van de investering aan een stage of opleiding. Kom jij uit Groningen? Dan heb je helemaal geluk, want voor ZZP’ers uit de gemeente Groningen geldt ook nog eens dat de provincie meefinanciert tot maximaal 90% van de studiekosten. Hierdoor hoef je als Grunniger nog slechts 10% van je ontwikkelplan zelf te betalen.

Aanvragen: wanneer en hoe?

Heb jij interesse om lekker een potje bij te leren? Wacht dan niet te lang, want je hebt tot 1 juli de tijd om dit aan te vragen. Dat werkt zo. De bijdrage voor je ontwikkelplan vraag je aan via de website www.werktuigppo.nl. Het aanvraagformulier is overzichtelijk en eventueel helpt een filmpje je door de vragen heen. Cofinanciering voor ZZP’ers uit Groningen vraag je aan via www.kunstraadgroningen.nl/. Onder het kopje subsidies vindt je de Coronasteunregeling en het inschrijfformulier. Naast dit formulier heeft de Kunstraad alleen de mail met de toekenning van Platform ACCT nodig. Easy peasy!

Scholingsvraag?

Waar kun je aan denken wat betreft een scholingsvraag? Vaak wordt de PPO-regeling gebruikt voor die onderdelen van je werk waar je als ZZP’er ingegroeid bent, maar nooit echt voor opgeleid bent. Geef je bijvoorbeeld wel eens leiding aan een team van specialisten? Nu heb je de kans om je leidinggevende capaciteiten bij te spijkeren. Of ben je een kunstenaar met een eigen praktijk die geluid wil toevoegen aan een kunstwerk, maar hier geen ervaring mee heeft? Dan kun je deze kans pakken om bij te scholen.

Hulp nodig?

Vind je het beter om je scholingsbehoefte helder te hebben voordat je gaat aanvragen? Schakel dan een expert van Cultuur+Ondernemen in. Dit kan via een gratis adviesgesprek. Kijk op www.cultuur-ondernemen.nl. Voor algemene vragen over PPO en cofinanciering in Groningen kan je mailen met ype.van.gorkum@kunstraadgroningen.nl.

Doe hier je aanvraag!