image
 

Dit is hoe JLE een Kinderkookboek maakte met mooiedingenmakers Esther en Myrna

Gepost op 15-06-2023

Waar volwassenen zich in restaurants te goed kunnen doen aan het ene na het andere culinaire hoogstandje, bestaat het kindermenu meestal uit patat met een frikadel. Veel keuze heeft een kind niet, laat staan een gezonde. Dat kan anders, vindt onze opdrachtgever Jong Leren Eten Friesland. Voor het Kindermenu 2.0 Kookboek matchten wij illustrator Myrna Atsma en schrijver Esther Kloosterman.

Voor het Kinderkookboek zijn bij kinderen in heel Friesland creatieve en gezonde recepten opgehaald, die ze liever op het menu zien staan dan wéér patat-met-appelmoes. Tien van die menu’s, van starter tot dessert, vind je nu op de kaart bij een aantal Friese restaurants en in het Kindermenu 2.0 Kookboek. Dat kookboek moest er mooi en leuk uit komen te zien en dat is natuurlijk iets dat je wel aan mooiedingenmakers over kunt laten.

“Voor het uitwerken van dit soort dingen zoek ik vaak de verbinding met creatieve mensen,” vertelt projectleider Agnes Schiphof van IVN. “Waar ik normaal gesproken niet echt goed weet waar ik dan moet beginnen, of wie ik nou moet hebben, heeft Mooiedingenmakers dat heel eenvoudig en overzichtelijk gemaakt. Ook dachten ze goed mee met het project en na een korte analyse zagen we dat ik naast een vormgever, ook een tekstschrijver nodig had, om de teksten aan te passen naar de doelgroep.”

image


“Mooiedingenmakers dacht goed mee met het Kindermenu 2.0 Kookboek en wist zo wat ik nodig had. Daarbij vonden ze de juiste makers, die ik anders zelf niet had gevonden.”

Onze keuze bleek een perfecte match. Myrna wist de ideeën van Agnes goed te vertalen naar een aantal impressies, waaruit ze samen een visuele richting kozen en Esther vertaalde de recepten van de koks naar een vorm die ook voor kinderen leuk is. “Ze gaven er beiden hun eigen draai aan,” zegt Agnes over hun expertise. “Ik ben echt heel blij met het eindresultaat. Het ziet er fris en speels uit en laat goed zien wat de bedoeling is. Ja, het is zelfs beter dan ik had verwacht!”

Nou, zulke matches maken we bij Mooiedingenmakers natuurlijk graag. Van projectanalyse tot oplevering verliep de samenwerking met Jong Leren Eten Friesland ook heel goed. Die trots delen we met Myrna en Esther, die deze mooie dingen maakten en hun eigen vaardigheden meebrachten voor de opdracht.

Zelf ook benieuwd naar hoe je samen met ons mooie dingen maakt? Bel of mail ons dan voor een afspraak en projectanalyse. Dan bespreken we wat er nodig is om jouw project nog mooier te maken!