image
 

Zelfstandig, maar niet alleen tijdens coronacrisis

Gepost op 16-03-2020

Elke sector, van transport tot horeca, het heeft over financiële ondersteuning van de overheid om deze crisis het hoofd te bieden. Daar gaat vast ook wel wat voor gebeuren. Maar bij ZZP’ers, zegt minister Wiebes doodleuk, is het toch vooral onze eigen schuld dat we nu een beurs krijgen die nog krapper wordt dan dat hij al was.

Daarbij vergeet hij voor het gemak even dat de helft van ons toch echt dankzij overheidsbeleid in zijn rol als ZZP’er is beland. Hij vergeet ook even dat er nooit iets is gedaan aan het beschermen van zelfstandigen. We moeten het maar uitzoeken.

Niet eerder werd de noodzaak ons te verenigen zo duidelijk als nu. Samen, op wat voor manier dan ook, staan we sterker. Teken vooral deze petitie. Als we met meer dan honderdduizend personen aangeven dat er wat moet gebeuren, laten we zien dat we niet alleen zijn. Dat, al hebben we misschien niet genoeg geld voor een fatsoenlijke AOV of spaarpot, een overheid ook rekening met ons moet houden.

Verder nog dit. Als Mooiedingenmakers vinden we dat we er voor de creatieve zelfstandigen moeten zijn. Dus wat kunnen we voor je doen? Laat ons weten waar je mee zit, welke oplossing je hebt gevonden of wat je denkt dat er moet gebeuren. Handige tips of belangrijke ontwikkelingen kunnen we dan delen met onze community van zo’n 200 zelfstandigen. Ook lid worden van onze nieuwsbrief? Klik hier.

Liefs van Mooiedingenmakers